ARAB-MAGYAR, MAGYAR-ARAB, ARAB-ANGOL, ANGOL-ARAB SZAKFORDÍTÁS

Az arab írás

Mely nyelvek betűkészlete hasonlít az arabhoz?

/Azaz mely nyelveket tévesztik össze gyakran az arabbal, és mely országoknak a hivatalos nyelvei ezek?/1. Az újperzsa (fárszi) nyelv az arab betűkészlet egy módosított, bővített formáját használja. Ránézésre hasonlónak tűnhet, de valójában a perzsa még csak nem is nyelvrokona az arabnak. Az újperzsa indoeurópai nyelv, míg az arab a sémi nyelvek közé tartozik.

Hol használják a perzsát? 

Iránban, Afganisztánban, Tádzsikisztánban.

2. A dari nyelv (afgán perzsa) a perzsa egyik dialektusa, szintén az arab betűkészlet egy módosított, bővített formáját használja. Szintén indoeurópai nyelvről van szó, amelyet Afganisztánban és Kelet-Iránban beszélnek.

3. A pastu nyelvet a Afganisztánban és észak-nyugat Pakisztánban pastu népcsoprt beszéli. is az arab betűkészlet egy módosított, bővített formáját használja. Ránézésre hasonlónak tűnhet, de valójában a pastu nyelv még csak nem is nyelvrokona az arabnak. A pastu indoeurópai nyelv, míg az arab a sémi nyelvek közé tartozik.

Hol használják a pastut?

Afganisztánban és Pakisztánban. 

4. A kurd nyelvet a kurdok beszélik elsősorban Irak kurdisztáni régiójában, valamint az Iránban, Szíriában, Törökországban, és Örményországban élő kurdok.

A kurd nyelv szintén az indoeurópai nyelvcsaládba tartozik, és az arab betűkészletnek egy módosított, bővített formáját használja.

5. Az urdu is az indo-európai nyelvcsaládhoz tartozik. A hindivel hasonló nyelvtannal és szerkezettel rendelkezik, az arab betűkészletet alkalmazza. Az urdu és a hindi beszélői kölcsönösen megértik egymást. 

Hol beszélik?

Az urdu Pakisztán és India hivatalos nyelve.

Kapcsolat

Boldog Zsuzsanna

Tel: +36-30-699-45-62

E-mail: forditas@arab-nemet-angol-forditas.hu