Szövegkorrektúra

Szöveggondozás

A szöveges tartalom a legfontosabb része egy honlapnak, a leglényegesebb információk hordozója. Mégis, a szöveget íróknak gyakran nincs elég idejük, energiájuk a szövegek megfogalmazására, ellenőrzésére, lektorálására. 

Fordítóként feladatom, hogy mind a magyarra, mind az idegen nyelvre fordított szöveg helyesírási, nyelvhelyességi szempontból is kifogástalan legyen. Fordításkor a forrásnyelvi szövegben előforduló hibákra is felhívom az ügyfél figyelmét, és javítom őket.

A különböző szakterületek nyelvhasználata is gondot okozhat időnként. A jogi szaknyelvben nem mindenki jártas; szerződések, üzleti ajánlatok megfogalmazása sem egyszerű feladat, viszont elengedhetetlen a sikeres üzlet vezetéséhez.

Jogi, gazdasági, pénzügyi, számviteli, adózási szaknyelvben nagy tapasztalattal rendelkező okleveles szakfordító, könyvelő vállalja a legfontosabb szakmai szövegeinek korrektúrázását.

Azoknak ajánlom ezt a szolgáltatást, akik igényes szöveget szeretnének közzétenni honlapjukon, vagy partnerek számára elküldeni, de nincs idejük, kapacitásuk, vagy lektoruk a szöveg átolvasására. Azoknak, akik fontosnak tartják, hogy megítélésüket pozitívan befolyásolja a szöveges tartalom külalakja.

A szolgáltatás tartalmazza: 

1. korrektúrázást: helyesírási hibák javítása, alapvető szerkesztési feladatok, formázás.

2. lektorálást: nyelvhelyességi hibák javítása, átfogalmazás, "magyarítás".

A nyelvhelyességi és nyelvtani ellenőrzést, javítást követően garantáltan magas minőségben kapja meg a szövegét.

Kérjen ajánlatot weboldala szöveges tartalmának, kiadványának, szakdolgozatának, szerződéseinek, üzleti leveleinek korrektúrázására!

Boldog Zsuzsanna

E-mail: forditas@arab-nemet-angol-forditas.hu

Telefon: +36-30-699-45-62